Standard Luik RSS

Dagelijks al het Standard Luik nieuws voor jou verzameld!‘Club Brugge laat concurrentie achter zich met budget van 90 miljoen euro’

Het gaat goed met Club Brugge. Naar verluidt gaan ze aankomend seizoen werken met een budget van maar liefst 90 miljoen euro. Dit weet Het Nieuwsblad te melden.

Club kan volgend seizoen weer rekenen op inkomsten uit de Champions League, waar het al voor het derde seizoen op rij meespeelt. Bovendien kon Club in het voorbije seizoen aardig wat lucratieve transfers regelen. Het kreeg 67 miljoen euro binnen voor spelers, terwijl het zelf ‘maar’ 36 miljoen euro spendeerde.

Ook Anderlecht gaat erop vooruit, maar heeft een budget van slechts 50 miljoen euro. Het krijgt iets meer in kas door de stijging van tv-inkomsten en de verkoop van zijn commerciële producten. Bovendien krijgt Anderlecht ook meer inkomsten uit sponsoring binnen.

Antwerp is mede door de kapitaalsverhoging van voorzitter Paul Gheysens een rijzende ster met 30 miljoen euro jaarbudget. Ook Sporting Charleroi stijgt aanzienlijk met een budget van 20 miljoen euro. KAA Gent (44 miljoen euro), KRC Genk (30 miljoen) en Standard (35 miljoen) blijven stabiel. KAA Gent kan nog Champions League halen, maar heeft dat voor de veiligheid niet opgenomen in de begroting.

Het bericht ‘Club Brugge laat concurrentie achter zich met budget van 90 miljoen euro’ verscheen eerst op Voetbal4U.BE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *